Над 100 младежи участваха в инициативата „Спорт срещу агресията”
Над 100 младежи участваха в инициативата „Спорт срещу агресията” / netinfo

Над 100 младежи взеха участие във футболния турнир под надслов „Не на агересията! Спорт срещу агресия”, койот се проведе на стадиона в Сатовча. Инициативата бе на Младежката структура на ПП ГЕРБ в общината  с председател и главен организатор Джеват Дунчев.

Съорганизатор и спонсор на младежкия футболен турнир бе инж.Веселин Давидов, активист на партията. Той подкани участниците и зрителите на турнира да обръщат повече внимание на спорта и да изразходват енергията си именно там, а не в агресивно поведение пред дискотеките! Отборите бяха от по 7 човека. Най-активна сред зрителите беше ромската агитка, която подкрепи и с музика отбора си. Страстите се нажежиха в спора за третото място, където се стигна до изпълнение на дузпи. На първо място се класира отбор „Кочан 1”, на второ -  „Рома” и на трето -  „Космос”. Макар и символични, паричните награди зарадваха победителите и превърнаха награждаването в изключително емоционална част от турнира. С много аплодисменти и положително настроение участниците се разделиха с надеждата отново да се срещат в подобни състезателни прояви.


„Имаме желание да превърнем инициативата в традиция. Въпреки не съвсем благоприятните метеорологични условия днес, бяхме приятно изненадани от слънцето в очите, усмивките по лицата и спортния дух на участниците и поддържащите ги приятели и семейства”,  заявиха организаторите.