/ / Thinkstock/Getty Images
Детското отделение в Югозападна болница в Сандански затвори врати и не приема малки пациенти. Липсват педиатри, които да дават дежурства в медицинското звено. 

До патовата ситуация се стигна, след като двама лекари специалисти напуснаха работа заради голямото натоварване. Въпреки усилията на общинското ръководство да спаси отделението и да намери педиатри, които да са съгласни да започнат работа към болничното заведение, в събота детското отделение бе временно закрито. Така майките в Сандански ще трябва да разчитат на педиатрите в съседната община Петрич.

Преструктурирането на общинските болници ще ги унищожи

Закриването на звеното притесни родителите на малки деца в курортния град, които се обединиха в каузата да намерят лекари специалисти. Ръководството на здравното заведение и на общината стартираха серия от разговори с педиатрите в курортния град. Целта е да се намерят специалисти, които да се съгласят да полагат труд и в лечебницата, а не само в доболничната помощ.

Официално: Спря временно приемът на пациенти в кардиологичното отделение на врачанската болница

Вече търсим усилено педиатри извън община Сандански. Надявам се отделението да остане затворено най-късно до края на тази седмица. В момента там се лекуват приетите вече малки пациенти, но не се приемат нови”, коментира кметът на Сандански – Кирил Котев. Той увери, че са осигурени достатъчно специализирани автомобили, които да транспортират при спешни случаи децата в болницата в Петрич, с която санданската лечебница се обедини преди време.