/ IStock
Замразени плодове и ледени кубчета плодов сок разхлаждат четириногите обитатели на парка
"През най-топлите дни от годината менюто на обитателите на Парка за танцуващи мечки край Белица се допълва от ледени изкушения, приготвени от гледачите", каза управителят на парка Димитър Иванов.

Спасиха трето мече край Смолян

"Замразени плодове и ледени кубчета плодов сок
разхлаждат четириногите обитатели на парка. С ледените десерти се осигурява и забавление за мечките", допълни Димитър Иванов.

БТА

В дни, в които басейните са изпразнени за почистване, в тях се слагат замразените плодове, а животните играят дълго време с ледените кубчета, преди да ги изядат."Замразени дини, напълнени с други плодове и мед, се закачат и по дърветата на различни места в парка, което кара мечките да ги търсят. За по-възрастните това е и гимнастика, тъй като поставените високо изкушения ги кара да се изправят на задните лапи", допълни Димитър Иванов.

Спасеното мече в Смолянско е настанено в Парка за танцуващи мечки

В природата мечките се разхлаждат, като се качват високо в планината и се къпят в студените планински потоци, посочи управителят на Парка за танцуващи мечки. Водата е предпочитано място през топлите дни и за обитателите на мечия парк, а навсякъде из него има басейни, в които да се къпят.

БТА

БТА

"Това се оказва и любимо място на най-новия обитател - Теди, който пристигна в парка миналата година. От два месеца той и другият млад мечок Рику, а от няколко седмици и Йета, обитават част от територията на парка заедно. За момента трите мечки се чувстват добре, няма напрежение между тях и има доста игра", разказа Димитър Иванов.

БТА

БТА

БТА