Кемпеса остава окончателно в ареста
Кемпеса остава окончателно в ареста / снимка: Sofiq Photo Agency

Софийският апелативен съд окончателно остави в ареста Стойне Ставрев–Кемпеса, извършил кражби в размер на 1 милион и 500 хиляди лева от банкови трезори в Благоевград.

Магистратите се позоваха основно на свидетелски показания. Освен това негови пръстови отпечатъци са били намерени върху сейф на банката.

Кемпеса беше задържан в курортния комплекс "Слънчев бряг". При извършен обиск на адресите, ползвани от престъпника, са иззети фалшиви ключалки, ключове и други инструменти за подобен род престъпления.

В края на април 2009 година полицията в Благоевград получи сигнал за кражба на пари от две касети в банков трезор. Информацията за кражбата бе подадена от благоевградчанин, който отишъл в трезора да си провери касетата. Когато я отключил обаче установил, че парите му липсват.

При направения оглед полицаите не открили следи от разбиване на сейфа, което предполага, че в него е проникнато с подправен ключ. Разкрито бе, че са изчезнали над 100 000 лева от друга касета.

През декември 2008 година полицейските бюлетини регистрираха друг случай на голям банков обир от трезор в Благоевград. Тогава изчезнаха около 778 000 лева.