Кампанията “Безопасно лято на детските площадки” стартира до дни в Благоевград
Кампанията “Безопасно лято на детските площадки” стартира до дни в Благоевград / netinfo
Близо месец след официалния старт на националната кампания на Комисията за защита на потребителите “Безопасно лято на детските площадки” се очаква идната седмица акцията да започне и в Благоевград.

В момента се подготвят екипите от Комисията и общинска администрация, които съвместно ще извършват проверки по детските площадки на територията на общината, съобщи за Дарик Любомир Палаханов, инспектор в Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Целта е да осигурим безопасни площадки за децата в България, като намалим до минимум рисковете от инциденти на тях, обясни Палаханов. По думите му повече безопасни места за игра навън ще дадат спокойствие на родителите и повече причини за създаване на нагласа у малките да спортуват.

Проверките ще продължат през цялото лято, а при необходимост и по-дълго. Гражданите също могат да сигнализират за опасни детски съоръжения, които Комисията за защита на потребителите ще провери. Сигналите ще се приемат денонощно на националния телефон на потребителя 0700 111 22 и на e-mail: info@kzp.bg.

Кампанията „Безопасно лято на детските площадки” се провежда под патронажа на еврокомисаря по потребителската защита Меглена Кунева. Медийни партньори са Дарик радио, bTV и в. “Станданрт”.