/ iStock/Getty Images
Вместо обособяване на карантинни хотели, от съюза на туристическия бизнес в Банско предлагат базата да се използва за възстановяване на хора, преболедували COVID-19.

Николова: Важно е хората да знаят, че държавата е зад гърба им и те ще запазят своите доходи

На работна среща, провела се в късния следобед, хотелиерите в планинския курорт са изразили своите тревоги около призива да се осигурят места за карантиниране и изолация както на контактни с болни от Covid, така и на медицински персонал, предаде БНР.

"От бранша в Банско твърдят, че имат далеч по-рационална идея, която България може да предложи на всички европейски граждани", заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес: “Базата, която имаме в региона, в Банско, като цяло.

Предлагаме през министерството, говоря за Министерството на туризма, като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства, не само на България, а и на цяла Европа, рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували коронавирус, да бъдат тук при нас.

Николова: Имаме готовност да осигурим над 3 хил. хотелски легла като буферна зона

Защото имаме базата, имаме кинезитерапевти, защото имаме спа центрове, и защото планината, която е от нас, ни дава чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест“.

От бранша признават, че с тази идея ще спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в зимния ни курорт остават затворени заради несигурността. Предложението ще бъде внесено в министерството на туризма още утре. 
БНР