Георги Васев: Ще работим за хората, за по-добър живот на старите и бъдеще за младите
Георги Васев: Ще работим за хората, за по-добър живот на старите и бъдеще за младите / снимка: Дарик - Благоевград, Зоя Караджова

Ученици от благоевградски села са лишени от транспорт и възможност да посещават учебни занятия, заяви лидерът на ВМРО-Българско национално движение Георги Васев. Като конкретен пример той посочи село Айдарово, където от местното кметството, по неизвестни причини са пропуснали да заявят училищен транспорт. „Това нещо е недопустимо.“, каза Васев.

На срещата с подръжниците на кандидатурата му в село Падеш Васев заяви, че добре познава проблемите на селото, които са идентични и с тези на много от съставните благоевградски села, в това число и Айдарово, знае в какво състояние са улиците, че все още има неасфалтирани такива, че има махали от селото, където въпреки високата такса смет няма сметосъбиране, за необходимостта от изграждането на нова канализация и опазването на земеделската продукция. „Едно от най-лошите неща, което можеше да се случи в Падеш, беше закриването на училището, но връщане назад няма. В селото обаче, би могло да се изгради заведение за хора с дихателни проблеми, защото е с изключително благоприятни климатични  условия. Трябва да направим така, че да задържим младите по родните им места,  да усетят, че имат бъдеще и шанс за реализация. Стадионът в Падеш може да се превърне в привлекателно място не само за футболните клубове от Благоевград, но и за местните младежи, за един добър отбор на Падеш. Вие, жителите сте хората, които трябва да определят посоката на нашите  действия.“, допълни Георги Васев.

"ВМРО – Българско национално движение е организация, която във времето е оставила доста сериозни следи не само в Падеш, но и в региона. Подпомагала е населението в редица начинания, в последните години организацията подпомогна и изграждането на покрива на църквата в Падеш, но не това е най-важното. Вярваме, че нашата програма ще бъде одобрена и подкрепена от хората, защото е работена и изготвена заедно с тях. Нашето управление  е насочено към хората, за хората и ще се изпълнява чрез хората.“, категоричен е кандидатът за кмет на Благоевград от ВМРО- Българско национално движение.

Заедно с избраника на ВМРО-Българско национално движение на предизборната среща-дискусия бяха участниците в листата за бъдещ местен парламент Методи Калайджийски, който е кандидат за кмет на Падеш, Иван Стоянов, Вилислав Балев, Ивайло Въжаров, Ирина Ролева и Ники Иванов.

„В последно време Общинският съвет се превърна в едно представителство на сериозни бизнес корпоративни интереси, това не е онзи общински съвет, който всъщност на вас ви трябва, това е общински съвет, който когато решава дадени проблеми ги пречупва през призмата на своя собствен бизнес интерес. На територията на Благоевград се изгради и редица от вериги магазини, чиято печалба излиза извън градниците на общината и извън България“, каза Георги Васев и подчерта, че ВМРО – Българско национално движение е доказало, че винаги е било спирачка, тогава, когато законите и интересите на гражданите са били накърнявани.

„Нашата организация винаги е държала хората в течение на нещата, които се случват.  Ние ви гарантираме достъпност и пълна прозрачност, защото това е ваше право. Ако прецените, че ние сме вашият вариант за управление на Благоевград, се надявам, че подкрепата ви ще бъде изразена с бюлетина номер 17 на 23 октомври, когато е и рожденият ден на организацията.“, апелира кандидат-кметът Георги Васев.