„Francofolies. Благоевград” с невероятен успех
„Francofolies. Благоевград” с невероятен успех / Община Благоевград - пресцентър

Хиляди фенове на рап музиката се събраха на площад „Георги Измирлиев” в третата вечер на франкофонския фестивал.

Въпреки дъждовното време хора от различни поколения пяха и танцуваха в продължение на повече от пет часа под открито небе.

Начало на музикалната програма дадоха едни от най-популярните български изпълнители Михаела Филева и Криско.

Непосредствено след българските изпълнители, над площадното пространство в Благоевград се разнесе уникалният глас на Кристоф Уилем. Той успя да завладее пубиката не само със своите изпълнения, но и със свободното и приятелско поведение към хората, дошли да го гледат.

След Кристоф Уилем на сцената се качи и френският рапър СОПРАНО. Типично в негов стил, музикантът накара цялата публика да рапира заедно с него. СОПРАНО е един от малкото френски рапъри, пеещи не за комерсиалните неща в живота , а за проблемите които срещаме всеки ден. Първият му самостоятелен албум, след като напуска бандата, в която пее „Puisqu'il Faut Vivre” влиза в Билборд Топ 100.

Французинът Адриен Федерикони / DJ Feder/ e част от дийп хаус сцената. Първото му издание е ремикс на световноизвестния музикант Rodriguez и неговото парче "Sixto". През 2014г. сингълът на Федер достига 3-то място в класацията на Hipe Machine. Следва актуалният му сингъл "Goodbye", станал любим в Европа и по света, който е и един от най-големите хитове на лято 2014 и продължава да бъде излъчван по радиостанциите. Песента Goodbye feat. Lyse влиза в българските класации през февруари и до май успява да се изкачи до върха.