Експерти от МЗ да участват при проектирането на новата болница в Благоевград, предлага Паскалев
Експерти от МЗ да участват при проектирането на новата болница в Благоевград, предлага Паскалев / netinfo
Здравното министерство да участва със свои експерти при проектирането на нова модерна болница за активно лечение в Благоевград, предлага в писмо до министъра на здравеопазването кметът на общината Костадин Паскалев.

Градоначалникът настоява и за преразпределение на дяловете в МБАЛ в полза на общинска администрация с оглед инвестициите й в изграждането и оборудването на новото здравно заведение.

В документа Паскалев изразява надежда за реализиране на партньорство между здравното ведомство, община Благоевград и бизнеса в региона за изготвяне на пилотен модел за тристранно сътрудничество и менажиране на лечебното заведение.

Общината е изготвила и предложения за промени в болничния сектор за по-ефективното използване на медицинските кадри и оборудването. Сред тях са изграждане на нова сграда за МБАЛ с областни функции от IV-то ниво, съобразена с европейските изисквания и Националната здравна карта.

Областните диспансери по онкологични, пневмофтизиатрични и психиатрични заболявания да се преобразуват в самостоятелни специализирани болници за активно лечение, които да обслужват Благоевградска и Кюстендилска област, е друго предложение на кметска администрация.