Домашен арест за млад мъж от Банско, пребил свой съгражданин
Домашен арест за млад мъж от Банско, пребил свой съгражданин / Снимка:dariknews.bg

Районният съд в Разлог наложи постоянна мярка „домашен арест" на 26-годишния банскалия Лъчезар Загорчин, който преби 70-годишния си съгражданин Т. Чолев. Физическата саморазправа е станала в петък около 18:45 часа на улица „Братя Молерови" в курортния град.

Възрастният мъж се прибирал в къщи, когато неочаквано Загорчин го нападнал и ударил по главата. Вследствие на удара Чолев е паднал на земята, а нападателят започнал да го рита по цялото тяло. Пострадалият е приет с опасност за живота в разложката болница. След инцидента Загорчин е задържан с прокурорско разпореждане до 72 часа.

Съдът не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража", за което прокуратурата ще обжалва пред благоевградските магистрати.

Лъчезар Загорчин е криминално проявен. През месец февруари 2014година от жилището му са иззети две огнестрелни оръжия, гладкоцевна пушка и около 140 патрона. Също така срещу него има и подадена жалба от роднина за психически и физически тормоз. Банскалии твърдят, че освен стар познайник на полицията, Лъчезар употребява и наркотици, и е превърнал жилището си в сборище на наркомани.