Деца пяха в Дома за възрастни с увереждания в Долно Драглище
Деца пяха в Дома за възрастни с увереждания в Долно Драглище / netinfo
Поздравителен концерт по случай 3-ти декември - Международния ден на хората с увреждания бе организиран в Дома за възрастни с физически недъзи "Св. Пантелеймон” в село Долно Драглище, община Разлог.

В празничния концерт се включиха малчугани от целодневната детска градина в сeлото, детска фолклорна група към читалище "Просвета” - село Баня и Добърските баби.

Сред гостите бяха кметът на Разлог инж. Любен Татарски, зам.- кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров, както и кметовете на Добърско и Елешница.

Домът в село Долно Драглище е с капацитет 50 места, в момента само едно от тях е свободно.

Персоналът е съставен от 30 души. В социалното заведение се предлагат целогодишни услуги. 60 % от настанените там са на легло и за тях се грижи медицински и помощен персонал.

Сградата на дома е ремонтирана и реконструирана многократно. За 2008 година общината гласува и отпусна 20 000 лв. за капиталови разходи, които бяха използвани за ремонт на санитарните възли.

През 2006 г. бе открита компютърна зала, оборудвана с три компютъра с Интернет и библиотека с над 400 книги.

С цел подобряване качеството на живот на настанените лица в дома има изготвен годишен план за организиране на свободното време: планиране и осъществяване на екскурзии.