Дават половин милион за благоустрояването на Благоевград
Дават половин милион за благоустрояването на Благоевград / netinfo

Общински съвет в Благоевград прие на редовно заседание предложението на кмета на община Благоевград Костадин Паскалев за допълнение и изменение на Плана за финансиране на капиталови разходи и бюджета на община Благоевград за 2009 година.


Сумата от 500 000 лева е отпусната с Постановление на Министерския съвет от 30-и март 2009 година като допълнителна целева субсидия от държавния бюджет за община Благоевград.

Средствата ще бъдат израсходвани  за благоустрояване.

245 000 лв. от тях ще бъдат използвани за ремонт и обособяване на 6 паркинга в града - четири в кв. "Струмско", по един в кв. “Еленово 1” “Еленово 2”. 205 000 лв. отиват за направа на кръгово движение на кръстовището между бул. “Св. св. Кирил и Методий” и ул. “Владо Черноземски”. Останалата част от целевата субсидия – 50 000 лв.,  ще се използва за благоустрояване на улица “Сан Стефано” в Благоевград. 

Част от освободените средства ще бъдат пренасочени за реконструкция и модернизация на водоснабдителната и канализационната мрежа в кварталите “Струмско”, “Грамада” и “Баларбаши”, както и изграждане на нова и подобряване на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в IV микрорайон на Благоевград.