Д-р Екатерина Чакалска оглави МБАЛ – Благоевград
Д-р Екатерина Чакалска оглави МБАЛ – Благоевград / netinfo
Досегашният заместник-директор на МБАЛ – Благоевград и началник на Детско отделение д-р Екатерина Чакалска е новият изпълнителен директор на болницата в областния център, стана ясно след проведено днес отчетно-изборно събрание. 

Д-р Чакалска застава на мястото на досегашния директор д-р Петър Гайдарски, който ръководи здравното заведение от април 2006 г.

Соня Костова, юрист в здравното министерство, бе преизбрана за председател на Съвета на директорите. В състава на борда влизат още д-р Владимир Пандев, заместник-председател, и д-р Екатерина Чакалска. 

Избрахме д-р Чакалска за изпълнителен директор, тъй като тя и досега беше част от ръководния екип, работи в лечебното заведение, а освен това е запозната и с всички тънкости по оперативното управление, обясни Соня Костова. От името на борда тя изказа благодарност към д-р Петър Гайдарски за свършеното от него като директор на болницата.

Отговорността, която поемам, е голяма, но посоката, която ще следва новото ръководство, няма да се различава съществено от досегашната, заяви д-р Чакалска. Тя допълни, че управленската програма ще стане известна през следващата седмица, когато ще бъдат избрани и заместник-директори на МБАЛ – Благoевград. 

Д-р Гайдарски продължава работа в болничното заведение като хирург, съобщи самият той на пресконференция след събранието.

На отчетно-изборното събрание Министерство на здравеопазването, което е мажоритарен собственик с 51%, представляваше юристът Емилия Влахова.

От общините, акционери в областната болница, на събранието присъстваха единствено д-р Йорданка Стойчева от Благоевград и д-р Илия Тонев, директор на МБАЛ „Св. Врач” – Сандански.