Цветанов: Очаквам 6-7 депутати от Благоевградско
Цветанов: Очаквам 6-7 депутати от Благоевградско / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Водачът в листата на ГЕРБ в Благоевградски избирателен район Цветан Цветанов представи официално кандидатите за народни избраници.

22-ма са участниците, които влизат в надпреварата на 5 октомври.

"В нашата листа са достойни хора, професионалисти в различните области, като ГЕРБ дава възможност на младите хора за развитие”, каза областният координатор Даниела Савеклиева, която е втора и със сигурна заявка за следващия парламент, тъй като водачът Цветанов обяви официално днес, че ще влезе от 4-ти избирателен район Велико Търново, където също е начело на партийната листа.

"Отборът ни е много силен. ГЕРБ може и иска да носи отговорност. Разчитам на разумното гласуване и високата активност на всички българи. По моя преценка от Благоевградски район ще имаме 6 или 7 депутати", прогнозира Цветан Цветанов.

Вярвам, че хората ще дадат подкрепата си на този вот, за съставим правителство, което да гарантира стабилността в България. За всички нас от ГЕРБ Цветан Цветанов е човекът, който създаде, разви и доведе партията до безспорните успехи на всички избори. Всички близо 10 000 членове на ГЕРБ в областта сме уверени, че с такъв капитан на нашият отбор ще бъдем победители", изтъкна Даниела Савеклиева.

На трето място в листата е бившият председател на ОбС-Петрич и лидер на ГЕРБ там, Димитър Танев. Четвърти е досегашният депутат от Гоце Делчев Георги Андонов, следван от благоевградския му партиен колега Йордан Андонов.

Шестата позиция е заета от Асим Адемов, наричан Острието на партията в Гърмен. Седма е д-р Мария Копанарова от Разлог.

Останалите участници в предизборната надпревара са Пламен Поюков от Сатовча, Кирил Котев от Сандански, Венцислав Хросинков - лидер на младежите в Благоевград, Кирил Укев парламентарен шеф на Струмяни и ексдиректор на "Земеделие", Кирил Пасков от Хаджидимово, който е 12-ти.

На последните позиции са петричаните Надя Изгоренкова и Велко Велев, Венцислав Гърменов - зам.-кмет на Разлог, футболистът Иван Стойчев от Белица, Ваня Гатерова от Якоруда, Лиляна Айкова от Симитли, Красимир Чакъров от Благоевград, Костадинка Богданова от Сандански, Стоян Петров и Ваня Петранова.

Заместникът на лидера Бойко Борисов благодари за активната работа на бившите народни избраници от района Митко Захов и Любен Татарски. На въпрос, защо те не са в настоящата листа, Цветанов отговори уклончиво, че те евентуално биха намерили своите места в бъдещия правителствен или местен управленски екип екип.