Червени заглавия оглавяват Вяра и Струма
Червени заглавия оглавяват Вяра и Струма / netinfo
„Червена метла в Благоевград: Човекът на БСП Злати Златев оглавява РУСО ”. Това е водещото заглавие на „Вяра” в първия мартенски ден. Другият вестник в Югозапада „Струма” остава на червена вълна със заглавието: „БСП обяви бойкот на Лазар Причкапов, по евростандартите трябва да подаде оставка” и продължава: ”С официална декларация ръководството на столетницата и червените местни депутати отказаха да обсъждат проектобюджета на кметския екип, „Гражданския съвет” на председателя Радослав Тасков, НДСВ и ВМРО се включиха в протеста”.

„Червената тематика” продължава с още едно кратко заглавие от началната страница на „Вяра” – тук става въпрос обаче, за българския празник Баба Марта: „Необичайните мартеници под формата на пръстени привличат вниманието на младите госпожици от Благоевград”, информира „Вяра”. „В желанието си да привлекат клиенти, производители и търговци се опитват да надминат себе си и в битката с конкуренцията често губят тънката граница между нестандартното и кича. Както става с портретите на чалгаджии и кинозвезди заедно с традиционните червено-бели пискюли”.

Ето няколко заглавия от първа страница на „Струма”: „От 2 до 17 април в ЮЗУ „Н. Рилски” приемат молби за явяване на предварителните изпити, бюрата в страната отварят в средата на март”, „Шефът на РПУ – Разлог Атанас Кондев оглавява РПУ – Банско, Красимир Коюмджиев начело на Криминална полиция в ОДП” и „Началник-отдел в шивашка фирма „Милена” на червения лидер Йорданка Слатинска зае мястото на Антоанета Станишева и оглави „Социално осигуряване” в Благоевград”.

Отново се връщаме на страниците на „Вяра”: „Лекарите от Пиринско протестираха, но символично”, е заглавие поместено на втора страница. „С едночасови, но символични протести стотици лекари от Пиринско се включиха вчера в националната инициатива и подкрепиха стачкуващите си колеги в столицата и страната. Решението за стачка бе взето, след като премиерът отказа да се срещне с представители на съсловните организации на лекарите и зъболекарите”.

„Заради опасността от заушка РИОКОЗ – Благоевград почва имунизация на децата” е заглавие от 5-а страница на „Вяра”. „До седмица започваме препоръчителна безплатна ваксинация срещу епидемичен паротит” съобщава д-р Славка Паскалева от противоепидемичния отдел на РИОКОЗ. За рискови групи се смятат родените между 1982 и 1992 година. Само за последните 2 месеца заболелите от заушка в Благоевград са 90.

Завършваме този преглед на местния печат с трета страница на „Струма” и заглавието: „Кметът Любен Татарски разреши паркирането в синята зона на Разлог през почивните дни да е безплатно”.