Братът на Плевнелиев няма да съди полицията
Братът на Плевнелиев няма да съди полицията / DarikNews, архив

Племенникът на Росен Плевнелиев преди дни заяви, че е бил бит от полицаи в сградата на Първо РПУ, където униформен блъскал главата му в бюро.

Това станало, след като униформеният влязъл в кабинета и попитал: "Ти ли си отворкото?".

Заключението на медицинското е, че той има травми по лицето и тялото. Момчето страда от диабет, което прави състоянието му особено деликатно.

22-годишният Станислав Плевнелиев разказа в "Здравей, България" по Нова телевизия, че на 15 октомври е спрян на пътя от двама полицаи и е арестуван, след като е отказал да подпише акт за преминаване на червено. Той твърди обаче, че е светела жълта светлина на светофара.

"Беше ми отказано да говоря с баща ми, след като го повторих многократно. След това ги попитах дали мога да звънна на адвокат, а те ми отказаха и това. Казаха ми, че имам право да се обадя, само ако ме задържат за 24 часа. По-късно се установи, че наистина съм бил задържан за толкова", разказа Станислав.

"Казах им, че усещам, че захарта ми се покачва, но ми отказаха да ми донесат инсулин или да викнат баща ми да ми донесе", обясни Станислав.

Той твърди, че не е възпрепятствал разследването и не е предизвикал с буйство ареста си. Полицаите са му заявили, че няма да го пуснат, докато не подпише всичките им актове. Станислав обясни още, че не е споменавал името на чичо си. След като разбрали, че е племенникът на президента, полицаите не поискали да се легитимират и го изгонили.

"Нарушени са му куп права - не са му дали да ми се обади, твърдят, че не са знаели, че е диабетик, а той им го е казал много пъти", заяви Румен Плевнелиев. Има основни права, които не трябва да се нарушават. Иначе полицията заслужава похвала, че се отнася еднакво към всички", бащата на Станислав.

Парадоксът е, че са им дали акт, който не се чете изобщо и не знаят какво да обжалват. Въпреки инцидента Румен Плевнелиев няма да съди полицаите, диалогично настроен е и продължава да вярва в полицията.