Бойко Тодоров: Финансови и емоционални стимули доведоха до висока избирателна активност в Мосомище
Бойко Тодоров: Финансови и емоционални стимули доведоха до висока избирателна активност в Мосомище / netinfo

Финансови и емоционални стимули са довели до високата активност на изборите в Мосомище според местния лидер на СДС Бойко Тодоров.

Общинската организация на СДС в Гоце Делчев ще обсъжда дали и кой от кандидатите за кмет на Мосомище да подкрепи на балотажа в събота, каза Тодоров. Той допълни, че сините ще вземат решение след консултации със свои членове и симпатизанти и няма да бързат да действат под натиска на емоциите.

Впечатляваща, според Бойко Тодоров, е била избирателната активност на първия тур в събота– около 80%, висока цифра, на фона на апатията към всякакъв вид избори в страната. Според него хората в Мосомище са били мотивирани по много начини  за това – материално, финансово, емоционално.

Мотивацията на кандидата на СДС е била да се осъществи промяна в селото , да се спре противопоставянето и омразата, която е проличала и по погледите на хората, които са отишли да гласуват.

Кандидатът на СДС Иван Трампов отпадна на първия тур на надпреварата за кмет. В събота един срещу друг на балотажа ще се изправят Анна Донкова и Иван Ламбрев.