Благоевград избира кмет на общината на втория тур от частичния местен вот. Изборният ден започна нормално и навреме, каза за БТА заместник-председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Йордан Симонски. В няколко секции има неявили се членове, но това не възпрепятства работата им, посочи Симонски и допълни, че очакват от партиите да назоват техни заместници, които да бъдат назначени от ОИК.

Подменят три от машините на частичните кметски избори в Благоевград

Благоевградчани ще избират между двамата кандидати, събрали най-много от гласовете на избирателите по време на вота миналата неделя /27 юни/, когато за кметския пост се явиха общо седмина. Секциите за частичните избори за кмет на общината са 140, от които в 120 ще се гласува машинно. В 20 от секциите в община Благоевград ще се гласува с хартиена бюлетина, тъй като избирателите в тях са под 300.

Рекордно ниска избирателна активност на кметските избори в Благоевград

Жителите на общината, които имат право на глас, са малко над 65 500, а избирателният списък е увеличен с около десет нови гласоподаватели спрямо първия тур на частичния вот. Това са младежи, които през последната седмица са навършили пълнолетие, и на балотажа за кмет на община Благоевград имат право да гласуват, посочи Йордан Симонски.