Астра се завърна с приз от национален фестивал
Астра се завърна с приз от национален фестивал / снимка: Младежки дом


Невероятен успех постигна Танцова формация “АСТРА“ с худ. ръководител Галя Златкова при Младежки дом – Благоевград на VI Национален танцов фестивал “Ритъмът в сърцето ми“ в София.

Специален приз за хореография за Танцова формация “АСТРА“, три дипломи за отлично представяне в трите възрастови групи, едно трето място за деца от 10 – 16 годишна възраст в Направление “Класически и характерни танци“ и диплом за отлично представяне в стил “Съвременни танци“ за възрастова група над 16 години са отличията, спечелени от Танцова формация “АСТРА“ във феситвала.

"Астра" се завърна с приз от национален фестивал
netinfo

"Астра" се завърна с приз от национален фестивал
netinfo
Във фестивала участваха 67 състава с над 800 деца от цялата страна. В надпреварата с едни от водещите танцови състави  в страната и школите на Красимира Колдамова и  Маша Илиева нашите момичета грабнаха  специалния Приз за хореография. Дияна Рекарска бе най-грациозната танцорка от участничките в Националния фестивал! Нейната грация, талант и перфектното и изпълнение на танца Японска луна заслужено й  донесоха специалната награда.

Най-известните специалисти в областта на хореографията бяха в журито: Алфредо Торес Хурейдини - кубински танцьор, хореограф и преподавател по латино танци, Росен Михайлов – преподавател по модерна танцова техника в Нов български университет, работил в балет “Арабеск“, в Берлин, Лондон, Хон Конг и Америка и Дарина Бедева – прима балерина на Националната опера и балет.