3 заявки за участие във фестивала Пирин фолк - Сандански са подадени до момента
3 заявки за участие във фестивала Пирин фолк - Сандански са подадени до момента / http://www.sandanskibg.org

3 заявки за участие в програмата на 20-тото юбилейно издание на "Пирин Фолк" - Сандански са подадени до момента, съобщи за Дарик директора на фестивала Валентин Пензов. Те са от група "Розов свят" - Стара Загора, както и фенклубовете на фестивала от село Динката, Пазарджишко и от село Калояново. Записванията за кастинга на "Пирин фолк" ще продължи до 15 август, каза още Валентин Пензов.

Той ще се проведе в два кръга в първия ден от „Пирин фолк”. На сцената в Летния театър ще бъдат отсяти най-добрите изпълнители на изворен македонски фолклор или популярните вече песни от фестивала през годините. Най-добрите ще получат наградите си на концерта в центъра на града, а само един, който избере журито ще бъде включен в гала вечерта на „Пирин фолк”, 

"Решихме да направим такъв конкурс за непрофесионалисти, за да дадем повече шанс на млади певци да бъдат видяни, забелязани, както и да привлечем още по-млада публика към мелодичните и хубави песни от Пирин фолк”, сподели Валентин Пензов. След около седмица ще станат ясни и първите предварителни проучвания за нагласите на феновете и музикалните специалисти относно песните и певците, които имат най-голям шанс да спечелят големите награди на юбилейния "Пирин фолк".