/ ThinkStock/Getty Images

Окръжна прокуратура-Благоевград предаде на съд 20-годишен мъж за извършен от него опит за умишлено убийство на две лица и причиняване на лека телесна повреда.     През нощта на 23 ноември 2017 г. обвиняемият М. С. посетил няколко нощни клуба в Благоевград, където консумирал алкохол.

Предават на съд шофьор, опитал да подкупи полицаи в Банско

Около 5:30 ч., сутринта, заедно с приятеля си К. П., тръгнал да се прибира, като се насочил към пиаца за таксита, в близост до комплекс Младежки дом. По същото време там се намирала група студенти. Минавайки покрай пейка на моста, обвиняемият и П. заговорили момичетата, на които това не било приятно и поискали от тях да престанат.

В този момент младежите от студентската компания - С.Д., А.Ц. и Я.Д., се намесили като помолили обвиняемия С. и приятеля му да си тръгнат. Първоначално двамата се отдалечили, като тръгнали в посока „Мол Ларго“. След това К. П. се обадил на брат си и поискал да дойде при тях, тъй като имали проблем. Брат му се отзовал и дошъл с още един приятел.

Предават на съд двама банскалии за притежание на дрога

Към 05:50 ч. четиримата се насочили към студентите, които все още се намирали до пейката на моста. Обвиняемият държал в ръката си отворен джобен, сгъваем нож, който винаги носел със себе си, като започнал да вика: „Ще ви наръгам всичките. Ще ви заколим сега, ще ви утрепа“.

Това било съпътствано с размахване на оръжието. В един момент той нанесъл удар с него в коремната област на С.Д. Пострадалият бил съборен на земята от останалите трима от компанията на обвиняемия, които започнали да го бият с ръце и крака по цялото му тяло.

Приятелят на бития студент - Я.Д., се опитал да му помогне, при което обвиняемият С. му нанесъл удар с ножа в областта на дясното бедро.

Шофьори се биха на пътя в Благоевград заради изпреварване

Междувременно случващо било видяно от седящите в едно от такситата на пиацата - А.К. и И.Щ., които дошли с намерение да преустановят сбиването. Те помолили нападателите да спрат, като в този момент обвиняемият С. нанесъл удар с ножа в областта на корема на А.К.

Веднага след това компанията на обвиняемия М.С. избягала, като той изхвърлил ножа в реката. По пътя казал, че „наръгал човек и ще отиде в затвора“. Тримата пострадали били откарани до Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград, където им била оказана такава.

Автомобил осъмна с нарязани гуми в Благоевград

На сутринта обвиняемият М.С. бил установен от полицейски служители в дома на П., а впоследствие привлечен към наказателна отговорност. От заключенията на съдебномедицинските експертизи е видно, че на А.К. и С.Д. са били нанесени прободно-порезни рани, причинили постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Своевременната оперативна намеса е оказала решаващо значение за спасяването им. Я.Д. е получил порезна рана, причинила временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Въпреки извършените оперативно-издирвателни мероприятия ножът, ползван от обвиняемия С. като оръдие на престъплението, не е бил намерен. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.