Срещу 18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков, има жалба, че е отвлякъл момиче през октомври 2021 г., съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.

Почернените родители на убитото в Пазарджик момче: Живот няма за нас вече

В хода на разследването не са установени доказателства за отвличане, обясни Кузманова. В делото е имало и данни за лека телесна повреда. Впоследствие обаче пострадалата не е завела граждански иск, уточни Кузманова. Няма данни за побой, a според пострадалата тя е била замерена с телефон от Здравков.


Убийство на млад мъж в Пазарджик, издирват извършителя

Никола Райчев е учил в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника, но е прекъснал през последната година. Според наблюдаващия прокурор Георги Кацаров разпитани са свидетели на инцидента.

Двете момчета бегло са се познавали, не са били в една компания и не са били в един приятелски кръг. Във фаталната вечер е имало спречкване между тях и Никола е нанесъл с нож два удара в тялото на 21-годишния Ангел - едната рана е била нанесена в бедрото отзад, а фаталната - отпред в слабините. След което избягал.

Бил е задържан в района на жп гарата в София около 23.00 ч., но не се е предал сам. Нито е оказал съдействие на полицаите. Срещу задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като наказанието за това е 10 до 20 години затвор.