/ iStock/Getty Images
Ремонт на детска градина във Велинград скара директорите на останалите детски заведения в курортния град, предаде БГНЕС.

Общината обяви начало на ремонтните дейности на детската градина към ИСУ “Св. св. Кирил и Методий”, който ще бъде финансирани по Оперативна програма “Региони в растеж”. Фирмата изпълнител обявиха, че стартира дейности още в понеделник.

Проектът предвижда повишаване капацитета на образователната институция от 26 на 52 деца чрез изпълнение на строително монтажни работи за реконструкция на детската градина състояща се в пристрояване и/или надстрояване на съществуващата сграда. Това обаче предизвика недоволството на директорите на детските градини във Велинград. Причината – създаването на нелоялна конкуренция.

Временен директор поема пловдивската ДГ "Мир" след протестите на родителите

Поради сериозното напрежение по темата кметът Костадин Коев предложи дискусията по темата да продължи след пресконференцията, но без присъствието на медии.

В курорта продължават и коментарите дали това е мястото за детска градина. Причината е локацията – един от най-натоварените булеварди, невъзможността за паркиране от страна на родителите и липсата на двор.

От общината обаче са категорични, че проектът е спечелен и ще бъде реализиран. На този етап обаче въпрос с много въпросителни е как ще бъде туширано напрежението между директорите на детските градини в града и ИСУ “Св. Св. Кирил и Методий”.
БГНЕС