Популярни политически лица са водачи на листите на основните партии в Пазарджишка област.

Бившият външен министър Екатерина Захариева отново оглавява листата на ГЕРБ- СДС, а журналистът Станислав Балабанов остава начело на кандидатите от "Има такъв народ"

Драгомир Стойнев, както и при предходните предсрочни парламентарни избори през юли тази година, е водач на листата на "БСП за България".

Вече са ясни номерата в бюлетините за изборите 2 в 1

ДПС също залага на предишния си водач Йордан Цонев.

"Демократична България" отново е избрала за водач Антоанета Цонева - първият обществен посредник на София и депутат от 45-то и 46-то НС.

За тези избори в Пазарджик Мая Манолова е първа в листата на "Изправи се БГ! Ние Идваме", като заменя водача от предходния вот Нестимир Ананиев.

Ново лице е водачът на листата на коалиция "Продължаваме промяната"- 34-годишният Ивайло Шотев. Той е родом от Пазарджик. Завършил е висше икономическо образование в Лондон, учил е и в Москва. В момента управлява фармацевтична компания в с. Калугерово, в която работят около 50 души.

Говорителят на Районната избирателна комисия в Пазарджик Антони Върбев съобщи, че в 13-и Многомандатен избирателен район за участие в предсрочните парламентарни избори са регистрирани 27 партии партии и коалиции. Единствено ПП БЗНС не е подала искане за регистрация на листа.

Кандидатите за народни представители са общо 215, които ще се борят за девет депутатски места.

Над 240 000 е броят на избирателите в Пазарджишка област.
БТА