И в Пазарджик се скараха кой да оглави РИК
И в Пазарджик се скараха кой да оглави РИК / Областна управа-Пазарджик

ЦИК ще назначава РИК Пазарджик за предстоящите избори. Това стана ясно след проведените днес консултации с представляващите парламентарно представени партии и коалиции в 43-то Народно събрание относно съствана на РИК Пазарджик за предстоящите избори за за народни представители на 26 март 2017г., съобщават от Областната администрация.

В консултациите участваха представители на ГЕРБ, Коалиция „БСП лява България”, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, „България без цензура”, „Атака” и АБВ. До 10,00 часа на 29 януари, партиите представиха своите писмени предложения по състава на РИК.

Консултациите бяха прекратени от областния управител Гинче Караминова, след като „БСП лява България”, Патриотичния фронт и АБВ не постигнаха съгласие за двете зам. председателски места на РИК Пазарджик. За председател предложението е само от ГЕРБ, а за секретар постъпи предложение само от ДПС.

Съставът на РИК Пазарджик е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите. За ГЕРБ са предвидени 4 членове, за „БСП лява България” и ДПС – по 2 членове, за всички останали партии и коалиции – по 1.

До края на деня, областният управител ще представи в ЦИК протокол от проведените консултации и предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще определи състава на РИК Пазарджик до 3 февруари 2017г.