Времето на 26 декември: На запад  може да превалява сняг
Времето на 26 декември: На запад може да превалява сняг / БГНЕС

Прогноза за понеделник, 26 декември

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, с по-съществени намаления над Източна България. В Западна България ще има превалявания от сняг, които около обяд ще спират, докато в планинските райони ще продължи да превалява и през останалата част от деня.

Само на отделни места през втората половина на предстоящата нощ и в сутрешните часове преваляванията за кратко ще са от дъжд и е възможно образуването на поледици.

Вятърът временно ще отслабне и ще бъде до умерен, от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните - предимно между 3 и 8 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и слабо ще се повиши.

Над планините облачността ще е значителна, в масивите от Западна България с валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 5-7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg