Външни министри си уговориха официална среща чрез Twitter
Външни министри си уговориха официална среща чрез Twitter / Gulliver/Getty Images

Британският външен министър Уилям Хейг ще посети Швеция на 28 и 29 август по покана на своя шведски колега Карл Билд, отправена в социалната мрежа Twitter, предаде Франс прес.

Билд туитнал на английски, че кани британския министър на външните работи да дойде в Стокхолм в края на месеца. "Имаме много за обсъждане. Европа и светът", написал Карл Билд.

Отговорът на Хейг не се забавил и дошъл отново през социалната мрежа. "Благодаря за поканата за Стокхолм. Ще се радвам да дойда в края на август, както предлагате", написал Хейг.

Шведското министерство на външните работи съобщи впоследствие, че по време на срещата ще се обсъждат двустранни въпроси, посочва БТА. Двамата министри ще изнесат лекции в Шведския институт за международни отношения, а Уилям Хейг ще направи изказване на годишната среща на шведските посланици.

Карл Билд е страстен ползвател на Twitter, отбелязва Франс прес. Според проучване на агенцията за връзки с обществеността "Бърсън-Марстелър", публикувано през юли, той е най-добре свързания в социалните мрежи високопоставен държавен служител в света.