Учени установиха: Мечките убиват за секс и обичат оралната любов
Учени установиха: Мечките убиват за секс и обичат оралната любов / снимки: ThinkStock/Getty Images

Учените изследваха сексуалните навици на големите сухоземни бозайници и установиха, че мечките са големи любовчии и обичат секса.

И дори и да не сте предполагали, мечките имат отличителни сексуални черти.

Мъжките са склонни със седмици да ухажват женска, изглежда изпитват удоволствие, а два екземпляра в Хърватия са хващани да правят орална любов 28 пъти за шест години.

Учените установили още, че мъжките мечоци получават оргазъм по време на секс, който продължава само няколко минути, съобщава още „Discovery News".

В дивата природа мъжките прекарват около две седмици в ухажване на женската, преди да предприемат нещо. Кафявите мечки се чифтосват само веднъж на няколко години.

Мече заспа в американска пицария

Изследователите от „Телемарк Юнивърсити Колидж" от Норвегия и колегите им от скандинавския Институт за изучаване на кафявите мечки са установили, че мъжките мечки са склонни да убият малкото на женската, за да я накарат да се чифтосва с тях. Ако някое от малките бъде убито от мъжкар, то той задължително става баща на следващото поколение.

Дори и да не вярвате, сексът в дивата природа не винаги цели създаване на потомство. Учените са наблюдавали индивиди, които се връщат един към друг периодично.

Учени установиха Мечките убиват за секс и обичат оралната любов
netinfo