Плъзва вирус Happy New Year
Плъзва вирус Happy New Year / netinfo

Софтуерната компания VeriSign Inc, специализирана в разработката на решения за сигурност и защита, предупреди интернет потребителите за наличието на нов вирус "Happy New Year" (Честита Нова Година).
 
До момента той е разпространен на около 160 e-mail домейна и продължава да се разпростира из света. Вирусът е прикачен като postcard.exe към e-mail, което идва като поздравление за настъпването на новата 2007-ма година.
 
След като отворите програмката, която разбира се не е просто картичка, вашия компютър се заразява и започва да изпраща писмото на други e-mail-и. Обезпокояващото в случая е, че нито една антивирусна програма не е хванала този вирус. По този начин вирусът се разпространява много бързо и спирането му е много трудно.
 
От VeriSign коментират, че са установили, че мрежата на един от техните клиенти е заразена с този вирус и е изпращала за около 24 часа заразени съобщения със скорост 6 писма в секунда. Те съветват потребителите да бъдат внимателни и мними, да не отварят писма от непознати податели, било то и поздравления за празниците. 
 
kaldata.com