Осъдиха хакер проникнал в T-Mobile
Осъдиха хакер проникнал в T-Mobile / netinfo

Хакер, който е проникнал в мрежата на T-Mobile USA Inc. и е получил личната информация на стотици клиенти, включително на агент от тайните служби, бе осъден в понеделник на една година домашен арест.

23-годишният Никълъс Лий Джейкъбсен трябва да заплати на T-Mobile и глоба от $ 10 000 за покриване на щетите, причинени от неговите действия през 2004 година. Бившият жител на Санта Ана, който сега живее в Орегон каза, че не е притежавал "разбиране и зрялост", когато е набелязал мрежата в Белвю и е разкрил имената и социалните номера на 400 потребителя.

"Направих някои много глупави неща," каза Джейкъбсен пред областния съдия Джордж Кинг в понеделник. Джейкъбсен е четял важна информация, до която специалният агент Питър Кавичия е получавал достъп чрез своя безжичен T-Mobile Sidekick. Тайните служби обясниха, че няма пострадало разследване.

"Това, което си направил е много опасно. Може би не го осъзнаваш напълно заради младостта си," казва Кинг. Джейкъбсен е можел да получи максималната присъда от пет години в затвор и глоба от $ 250 000 за престъпленията си.

www.kaldata.com