Harley-Davidson превзема Близкия изток
Harley-Davidson превзема Близкия изток / снимка: БГНЕС

Легендарните мотоциклети Harley-Davidson („Харли-Дейвидсън“) имат фенове по цял свят, дори в Близкия изток, пише вестникк „Лос Андежелис Таймс“, цитиран от БГНЕС.

Изглежда невероятно, но тъкмо в регион, известен с антиамериканските си настроения, „Харли“ намира топъл прием – дори в силно консервативни страни като Саудитска Арабия.

Популярността на мотоциклетите, произвеждани в Милуоки, бе отбелязана от първия в историята по тези места „Харли-тур“. 130 собственици на „Харли“, се събраха в Ливан, за да прекосят заедно страната. Сред тях е имало не само мъже, но и жени и деца.

„Качиш ли се веднъж на „Харли”, вече се чувстваш свободен и с бодър дух. Яхаш го и просто препускаш заедно с вятъра“, споделя участник в тура. Повечето местни харли-фенове поддържат тесни връзки със САЩ – те или са живели, или са учили там.

Harley-Davidson е част от американската култура“, казва дилър от Бейрут. Не трябва обаче да се забравя, че Ливан е доста толерантна страна, включително по отношение на облечените в кожени дрехи ездачи, заключава „Лос Анджелис Таймс“.