Bentley с два специални модела за шейхове
Bentley с два специални модела за шейхове / www.sxc.hu

Bentley Motors пуска на пазара две уникални специални издания на Continental Flying Spur за Средния Изток. Ще бъдат произведени общо 50 бройки, носещи подпис Arabia.

В момента регионът е сред водещите пазари на луксозната марка и заема 10-процентов дял от общите й продажби, а представителства на Bentley освен в Дубай вече има и в Доха, Абу Даби, Кувейт, Оман, Джеда, Риад и Ал Кхобар.

Continental Flying Spur Arabia и Continental Flying Spur Speed Arabia притежават всички характеристики на класическите модели от същите серии, ала са с допълнителни нововъведения в интериора и външния дизайн, за да задоволят специфичните нужди на богатата и разглезена арабска клиентела.

На предните си решетки автомобилите ще носят логото "Arabia". Flying Spur Arabia ще е обзаведен с W-образен 12-цилиндров 6-литров двигател, с който ще постига макс. скорост от 312 км/ч, а от 0 до 100 км/ч ще ускорява за едва 4,9 сек. Версията Speed Arabia ще разчита на мотор с макс. мощност 600 к.с. и въртящ момент от 750 Нм. С него максималната скорост е 322 км/ч, а ускоряването от 0 до 100 км/ч става за 4,8 сек.

И двата модела ще бъдат с уникални джанти, като за Continental Flying Spur Arabia те ще са 14-лъчеви алуминиево-диамантени, които позволяват възможно най-добрия въздушен поток към спирачните дискове. Continental Flying Spur Speed Arabia ще е с блестящи сребърни 10-лъчеви 20-инчови, съвместими с керамично-карбонови спирачки, предлагани като опция.

Шейховете ще сядат в специални вентилирани седалки. Те ще разполагат с маси за пикник на гърба на предните места, сгъваеми тоалетки, хромирани прагове на вратите и пухкави килимчета. Дори и капакът на резервоара е проектиран като истинско бижу от лъскав хром с прословутия символ на марката под формата на стилизирано "B". За повече сигурност резервния ключ за служебния шофьор не дава достъп до жабката и до багажника. Не липсват и луксозните глезотийки, които са стандартни при този клас автомобили - адаптивен круиз-контрол, камера за обратно виждане, iPod-интерфейс, индивидуални слушалки за предните и задните седалки.

Засега в официалната информация на компанията не коментират цените за арабските модели. (Агенция Speed-Press)