Жертвите от урагана Майкъл в САЩ станаха 16 (СНИМКИ)

/ Gulliver/Getty Images
Броят на жертвите в САЩ от урагана Майкъл стана 16, съобщиха американските власти. Спасителните екипи започнаха да претърсват най-тежко засегнатите места във Флорида, а достъпът до тях е почти невъзможен заради опустошенията, предаде Ройтерс.
 
Открити са още трима загинали в Мариана, в окръг Джаксън, Флорида, съобщи на пресконференция местен шериф.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЩЕТИТЕ, КОИТО НАНЕСЕ УРАГАНЪТ

Очаква се броят на загиналите да нарасне още, защото все още няма съобщения за загинали от крайбрежните населени места като Мексико Бийч, Порт Сейнт Джо и Панама (Флорида), които понесоха най-тежката част от бурята. "Спасителите засега не могат да претърсят щателно там", заяви представител на властите в щата Флорида.
 

Gulliver/Getty Images


Екипи се опитват да проправят път през отломките с булдозери и друга тежка техника, за да могат спасителите да претърсват развалините с кучета, а от въздуха в издирвателните дейности участват безпилотни летателни апарати и хеликоптери "Блекхок".
 
Мощният ураган Майкъл удари Флорида (ВИДЕО)

Властите във Флорида обобщиха, че от идването на Майкъл по-рано през седмицата са спасили близо 200 души и са проверили 25 000 сгради. Губернаторът на Флорида Рик Скот отвори официалната си резиденция в Талахаси за служителите на щатската полиция, отиващи към най-тежко засегнатите райони от Майкъл.
 

Gulliver/Getty Images


В Северна Каролина разчистват щетите след урагана. Възстановява се електрозахранването на 460 000 жилища и предприятия и се работи за отварянето на 360 пътни артерии, блокирани основно от дървета, отломки и стълбове.
 
Американските власти предупредиха: Ураганът Майкъл ще причини катастрофални щети

Компанията "Уолт Дисни" ще дари 1 млн. долара за ликвидиране на последствията от Майкъл.
 

Gulliver/Getty Images

БТА