/ БГНЕС
Ураганът Майкъл навлезе над американския щат Флорида, в най-югоизточната част на САЩ, предадоха световните агенции, като се позоваха на Националния център за ураганите.

Американските власти предупредиха: Ураганът Майкъл ще причини катастрофални щети
 
 

 

Публикувахте от Rodrigo Contreras Lopez в Сряда, 10 октомври 2018 г.

Това е станало близо до град Мексико бийч, на брега на Мексиканския залив. Мощният ураган е от четвърта категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън. Със скорост на съпътстващите ветрове от 250 км/ч, той наближава максималната категория, като при това продължава да набира сила.
 
По-рано директорът на Националния център за ураганите Кен Греъм прогнозира, че бурята ще причини катастрофални щети. Това е най-силният ураган, достигнал Флорида, от повече от един век.
 
 

 

Публикувахте от Rodrigo Contreras Lopez в Сряда, 10 октомври 2018 г.

Ураганът Майкъл се засилва и става все по-опасен

Президентът Доналд Тръмп изрази безпокойство за местните жители, които не са се евакуирали, предаде ДПА. Някои от районите по пътя на урагана са много бедни и това е възпрепятствало евакуацията, заяви Тръмп, след като бе запознат в Белия дом с развитието на ситуацията. Той отбеляза че "е много трудно за хората без необходимите ресурси да напуснат" района.
 
"Бог да ви благослови", обърна се Тръмп към онези, които са на пътя на урагана. Президентът на САЩ каза, че възнамерява да посети в неделя или понеделник района, над който ще премине бурята, предаде Ройтерс.
 

Флорида и Алабама се готвят за ураган
БТА