ураган
ураган / БГНЕС
Ураганът Майкъл се усили и се очаква, че може да се превърне в един от най-големите урагани, преди да стигне до Флорида в средата на седмицата, предаде Асошиейтед прес.

Бурята Флорънс отслабна до тропическа депресия, очакват се наводнения

Скоростта на ветровете в урагана надхвърля 178 км/ч тази вечер, съобщи Националният център за ураганите на САЩ. Бурята ще прекара два или три дни над Мексиканския залив, който има висока температура на водата и благоприятни условия за засилването й.

ураган
БГНЕС

Поради големите размери на урагана, който носи силни ветрове и проливни дъждове, може да се стигне до опасни наводнения в участък от крайбрежието на Флорида, с множество реки и с широки устия, в които може да се събере морската вода, която се очаква ураганът да изтласка на сушата, заяви Кен Греъм, директор на Центъра за ураганите.

Силата на бурята Флорънс намалява, поройни дъждове в Северна Каролина

Според прогнозите Майкъл може да доведе до покачване на морското равнище с до 3,5 м и да изсипе до 300 мм дъжд над някои селища. Във Флорида са издадени заповеди за задължителна евакуация на бариерни острови, мобилни жилища и ниско разположени райони. Губернаторът на щата Рик Скот обяви извънредно положение в 35 района.

Заради ураган в САЩ: евакуираха 1 млн. души

Губернаторът на съседния щат Алабама Кей Айви обяви извънредно положение в целия щат. 
БТА