/ iStock/Getty Images
Турските власти са открили днес още две тела, затрупани под снега, с което общият броя на жертвите от двете лавини, паднали в източния турски окръг Ван, нарасна на 41 души, съобщиха ДПА и БТА.

Втора лавина в Турция отне живота на 8 души (ВИДЕО/СНИМКИ)

Първата лавина падна във вторник вечерта на път в района на град Бахчесарай в окръг Ван, а втората падна в същия район в сряда по обяд. Втората лавина затрупа спасителен екип, който издирваше двама души, затрупани при първата лавина. Петима души загинаха, след като първата лавина затрупа снегорин и микробус.
Общо 84 души бяха ранени при падането на лавините. Близо 200 спасители и над 30 линейки се намират все още на мястото на бедствието, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Четирима загинаха при лавина в Турция

Не се посочва колко души все още се водят изчезнали. Анадолската агенция съобщи, че втори спасителен екип, включващ и представители на Червения полумесец, чака в готовност да се включи в операциите. Сред загиналите има 11 представители на жандармерията, деветима пазачи по сигурността, двама пожарникари.
Анадолската агенция показа кадри от погребална церемония за 22 от жертвите във Ван, с ковчези, покрити с турското знаме.

Днес продължиха снеговалежите във Ван, като местните власти посочват, че над 100 пътища са затворени заради лошите метеорологични условия.
БТА