трафик Турция
трафик Турция / БГНЕС
Затруднено е преминаването на камиони, идващи от Италия през Хърватия и Сърбия
На границата с Румъния на ГКПП Видин - Дунав мост, на ГКПП Русе - Дунав мост и на ГКПП Кардам трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Съобщението е на говорителят на Главна дирекция "Гранична полиция" Лора Любенова.

Пристигащите от рискови страни ще влизат в Северна Македония през Гюешево


Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози. На границата със Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Република Северна Македония само през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве Баир.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска Народна Република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата с Гърция на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход и на вход за товарни и леки автомобили.

На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.
БТА