/ БГНЕС
Британските служби започнаха подводна операция за изваждане на тялото, открито в останките на самолета, който е превозвал аржентинския футболист Емилиано Сала над Ламанша.

Откриха самолета на Емилиано Сала

„Ще се опитаме да извадим тялото. Ако успеем, ще обмислим възможността за изваждането и на самите останки от самолета," заяви говорител на Отдела за разследване на авиационни произшествия.

Безчувствена битка за пари от три клуба след изчезването на Емилиано Сала

Лекият самолет, превозващ пилота Дейвид Иботсън и 28-годишния футболист към новия му отбор от Висшата лига Кардиф Сити, изчезна близо до британския остров Гърнзи на 21 януари.
Самолетните останки бяха открити в неделя, като операцията по издирването бе финансирана от футболни звезди, в това число и Лионел Меси.



Оттогава Отделът за разследване на авиационни произшествия пое случая. В понеделник той попадна на неидентифицирано тяло, намиращо се между потъналите останки. От отдела предупредиха, че операцията по идентифициране ще бъде доста дълга, заради силния прилив. В тези условия, те ще могат да вършат работата си под водата само за няколко минути на ден.
БГНЕС