/ ThinkStock/Getty Images
Германската полиция е задържала заподозрян в схема за изнудване с милиони на супермаркети чрез заплахи за отравяне на хранителни продукти, предаде ДПА. Агенцията се позовава на информация, получена днес от източници, запознати с разследването.

Изнудване: Германец отрови бебешки храни, иска 10 млн. евро, за да спре (СНИМКА)

Мъжът е бил заловен вчера от полицията в Офтердинген, близо до югозападния грат Тюбинген, след подадени сигнали от граждани. Полицията издирваше човек, изпратил писма до компании и до полицията, в които заплашва да замърси хранителни стоки в Германия и в чужбина, ако не му се платят 10 милиона евро. Търсен бе мъж, заснет от камери да поставя храни на рафтовете в супермаркет във Фридрихсхафен. Там по-късно бяха намерени пет отровени бурканчета с бебешка храна.
Прокурор в близкия град Констанц каза, че заподозреният е заплашил да отрови 20 различни вида храни и посочил конкретни компании в Германия и чужбина. Стотици хора са се свързали с полицията по откритата специална "гореща линия", за да дадат информация, която да помогне за издирването на изнудвача.
БТА