Взривно устройство избухна в най-големия град в Ингушетия
Взривно устройство избухна в най-големия град в Ингушетия / снимка: БГНЕС, архив

Мощността на взривно устройство, избухнало пред магазин за алкохол край централния покрит пазар в Назран - най-големия град в руската република Ингушетия, по предварителни данни е 2 килограма тротилов еквивалент. Това съобщи местната полиция, предаде ИТАР-ТАСС.

Ранени са трима младежи на 26 и 28 години, единият с опасност за живота, според медиците от централната републиканска болница.

Източник от органите на реда каза, че магазинът "Мария" от дълго време бил затворен. Когато собственичката дошла, за да си вземе нещата, и отворила вратата, след нея влезли неизвестни лица с пакет и "точно тогава се задействало взривното устройство", предава БТА.

Източникът не изключва да са го донесли самите пострадали, които в момента са на лечение в болницата. Самоличността на двама от тях вече е установена. На местопроизшествието работи екип от криминалисти и следователи. През последните месеци имаше и други експлозии в обекти за продажба на спиртни напитки, някои обекти бяха обстрелвани, добавя кореспондентът на ИТАР-ТАСС от Назран.