/ БГНЕС
Русия нанесе въздушни удари в Украйна през нощта. Засега няма данни за загинали хора, но има ранени, предаде Ройтерс.

Мишени на атаките са били столицата Киев и други райони, съобщи украинската армия.

По-късно украинските военновъздушни сили казаха, че са унищожили на Северна и Централна Украйна четири крилати ракети, изстреляни от Русия. Те са засекли във въздуха общо осем вражески цели, но допуснаха, че останалите четири "вероятно (са били) фалшиви", като са имали за цел да заблудят противовъздушната отбрана на Украйна.

В атаката са участвали пет руски стратегически бомбардировача.

Двама души са били ранени, а 10 сгради са понесли щети, в резултат на падащи отломки в един район в украинската столица, съобщи управителят на Киевска област Руслан Кравченко. Той не уточни за кой район става въпрос, но каза, че "благодарение на професионалната работа на силите за противовъздушна отбрана не е имало удари по критична инфраструктура или жилищни сгради".

Украинската противовъздушна отбрана е свалила успешно "всички вражески цели, движещи се в посока Киев", съобщи ръководителят на градската военна администрация Сергий Попко, цитиран от държавната новинарска агенция Укринформ.

Той добави, че няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети в столицата на Украйна.

По-рано Киевската градска военна администрация съобщи, че украинската противовъзду6шна отбрана отблъсква руска атака.

Два ирански дрона "Шахед", изпратени от Русия, са били свалени над Запорожка област, Югоизточна Украйна, предаде междувременно Укринформ, като се позова на украинските военновъздушни сили.

В цяла Украйна около 3 ч. тази сутрин (и българско време) бе обявена въздушна тревога, която бе отменена три часа по-късно, отбелязва Ройтерс.

Двама цивилни са били ранени при руски обстрел в Донецка област през последното денонощие, съобщи още Укринформ, като се позова на управителя на източния украински регион Павло Кириленко.
Николай Станоев/БТА