коронавирус пандемия
коронавирус пандемия / iStock/Getty Images
За втори пореден ден в САЩ са регистрирани около 2000 смъртни случаи, свързани с новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирайки данните на университета "Джонс Хопкинс". Те са към 20,30 ч. местно време в сряда.

Починалите вчера са 1973, малко повече от смъртните случаи за предходното денонощие, които бяха 1939. Общо смъртните случаи в САЩ стават 14 695. Така САЩ надминават Испания, която е с 14 555 починали, но остават приблизително на равнището на Италия - 17 669.

Общият брой на заразените в САЩ е 430 376, оздравели са 23 707, предаде ТАСС, цитирайки американския университет. Основното огнище на епидемията продължава да е щатът Ню Йорк, където последните 24 часа са починали още 779 души.

Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че някои служители, заети в жизненоважни сектори като здравеопазването и доставките на храни, които са били в контакт със заразени, ще могат да се върнат на работа, съобщи АП. Това може да стане обаче при спазване на определени условия - ако служителите нямат никакви симптоми, преди започване на работа се мери температурата им, на работа постоянно носят маска, спазват социална дистанция и други.
БТА