Появи се видео от жестоката атака в нощен клуб "Рейна" навръх Нова година в Истанбул. На кадрите се вижда моментът, в който нападателят влиза в заведението, стреляйки още отвън с автомат Калашников по хората, посочва NOVA.

Видеото е от една от охранителните камери на заведението.

39 жертви при атентат в нощен клуб в Истанбул, българка е ранена

След стрелбата нападателят сменил дрехите си и така незабелязано успял да избяга от местопрестъплението.

И до момента мотивите за атаката не са известни. Все още са противоречиви информациите за това дали е имало още нападатели.

Ислямска държава пое отговорност за нападението в нощния клуб в Истанбул

Междувременно Ислямска държава пое отговорност за атентата в нощния клуб "Рейна" в Истанбул, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на ИД.

"В продължаващата, благословена операция на Ислямска държава срещу защитниците на кръста, в Турция един героичен воин на халифата нанесе удар в един от най-прочутите нощни клубове, където християните празнуваха своя вероотстъпнически празник", се казва в изявлението на ИД.

Българка е в критично състояние след атентата в Истанбул

В нападението загинаха 39 души, от които по последни данни 26 са чужденци. Сред тях има 3 йорданци, 3 ливанци, 3 иракчани, тунизийски бизнесмен и съпругата му с френско-тунизийско гражданство, 3 мароканци, 3 индийци, няколко саудитци (според саудитски издания убитите саудитци са 5), 1 жител на Кувейт, 1 либиец, една израелка, една канадка, е 1 турски гражданин, който имал и белгийско поданство, предаде Франс прес.

В нападението бяха ранени десетки посетители на клуба, сред които много чужденци. Сред тях има 4 йордански граждани, 2 ливански граждани, 4 мароканци, 11 саудитци, 5 кувейтци, 3 либийци, една израелка. Сред ранените има и една българска гражданка.

Заради усложнената обстановка във връзка със сигурността от Министерството на външните работи (МВнР) препоръчват на българските граждани да пътуват за Турция само в случай на неотложна необходимост, съобщи пресцентърът на МВнР.