Втората българка, която се търсеше след атентата в Истанбул, е добре
Втората българка, която се търсеше след атентата в Истанбул, е добре / БГНЕС
Втората българка, която се търсеше след атентата в Истанбул, е добре
91934
Втората българка, която се търсеше след атентата в Истанбул, е добре
  • Втората българка, която се търсеше след атентата в Истанбул, е добре

Българката, която се издирваше след кървавия атентат в новогодишната нощ в Турция, е жива и здрава. Това съобщи за Дарик посланикът ни в Турция Надежда Нейнски. Жената вече трябва да е пристигнала в България.

Българка е в критично състояние след атентата в Истанбул

Вчера в консулството ни беше получен сигнал, от брата на българката, която вероятно е била в заведението „Рейна", че тя не отговаря на телефона си.

"Намери се момичето. Тя вероятно вече се е прибрала в България. Не знам дали е била в клуба, или не, но брат й се обади, за да каже, че сестра му е жива и здрава и си пътува към България снощи в 09:40 ч.", посочи посланик Нейнски.

На този етап няма други сигнали за хора, които не могат да се свържат със свои близки в Истанбул.

Другата българка, която беше ранена по време на атаката, все още е в болница. По-късно днес Нейнски отново ще посети болницата, за да разбере състоянието й.

„С нея е имало още една наша сънародничка, и двете живеят в Норвегия и са близки приятелки. Дошли са в Истанбул, за да изкарат Нова година", поясни Нейнски.

39 жертви при атентат в нощен клуб в Истанбул, българка е ранена (ВИДЕО/СНИМКИ)

Нападателят все още се издирва. "Вчера бяха проведени две акции в райони, близо до мястото на атентата, но те не доведоха до залавянето на нападателя, така че все още не е заловен", каза още посланикът ни в Турция.

„Нашите сънародници трябва да изчакат обстановката да се успокои", предупреди Нейнски.