МИТ: Ваксините срещу COVID-19, разрешени за употреба в Съединените щати, изхвърлят или освобождават своите компоненти 

ФАКТ: Освобождаването или изхвърлянето на някой от компонентите на ваксината в или извън тялото може да се случи само когато ваксината съдържа жива отслабена версия на вируса.
МИТ: Ваксините срещу COVID-19, разрешени за употреба в Съединените щати, изхвърлят или освобождават своите компоненти ФАКТ: Освобождаването или изхвърлянето на някой от компонентите на ваксината в или извън тялото може да се случи само когато ваксината съдържа жива отслабена версия на вируса. / iStock/Getty Images
Американската агенция по храните и лекарствата днес разреши употребата на адаптирани бустерни ваксини срещу COVID-19 от Moderna и Pfizer/BioNTech за деца на шест месечна възраст, съобщи Ройтерс.

Промените в разрешенията позволяват прилагането на бивалентната ваксина на Moderna при деца на възраст от 6 месеца до 5 години, докато ваксината на Pfizer/BioNTech може да се прилага при деца на възраст от 6 месеца до 4 години.

Ваксината на Pfizer/BioNTech може да се приложи като третата доза за тези, които отговарят на условията и не са със завършен имунизационен курс, допълва агенцията.
БТА