/ БГНЕС
Разследващите от руската Федерална служба за сигурност въз основа на материалите на Генералната прокуратура откриха наказателно дело за международен тероризъм във връзка с течовете на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", съобщи за ТАСС пресслужбата на Генералната прокуратура.

Във връзка с признаците на престъпление по член 361, ал.1 от Наказателния кодекс ("Акт на международен тероризъм") следственият отдел на Федералната служба за сигурност на Русия образува наказателно дело въз основа на материали, изпратени от Генералната прокуратура. Започнало е предварително следствие", заявиха от службата.

Германия се опасява, че газопроводът „Северен поток-1“ ще остане неизползваем завинаги

По данни на Генералната прокуратура на Русия не по-късно от 26 септември умишлено е повреден газопроводът "Северен поток" 1 и "Северен поток" 2, положен на дъното на Балтийско море близо до остров Борнхолм.

Тези тръбопроводи се използват за доставка на природен газ в Европейския съюз както за промишлени цели, така и за битово отопление. "В резултат на тези действия Руската федерация е претърпяла значителни икономически загуби", заяви Генералната прокуратура
БГНЕС