/ iStock/Getty Images
Мъжът, убил съпругата си и трите си малки деца в Германия, а после отнел живота си, е извършил това деяние заради фалшифициран сертификат за ваксинация срещу коронавируса.

Той се страхувал, че когато стане ясно, че сертификатът е бил фалшифициран, властите щели да отнемат децата му, предаде Ройтерс, като се позова на германски прокурор.
Откриха мъртви петима души в къща в Германия, сред тях има деца

В събота полицията откри труповете на двама възрастни на 40 години и на три деца на 4, 8 и 10 години, които са починали от огнестрелни рани в семеен дом в Кьонигс Вустерхаузен, северно от Берлин.

В прощално писмо, открито от полицията, мъжът е казал, че е фалшифицирал ваксинационен сертификат за съпругата си. Нейният работодател е открил измамата, което е предизвикало страх у двойката, че ще бъде арестувана, а децата й - отнети, съобщи прокурор Гернот Бантлеон пред Ройтерс.

Полицията е влязла в къщата, след като е получила сигнал от очевидец, който е забелязал безжизнени тела в нея.
Забраняват на неваксинираните в Германия да влизат в магазини и заведения

Ужасяващата трагедия става в момент, в който в Германия има затягане на мерките в опит да се спре четвърта вълна от пандемията от коронавирус. От миналия месец служители трябва да показват свидетелство, че са ваксинирани срещу коронавирус, излекувани от заболяването или че имат негативен резултат от тест.
БТА