/ iStock
На място са изпратени три хеликоптера заедно с екипи на пожарната и спасителната служба.
Две влакчета се сблъскаха в четвъртък в увеселителен парк в Южна Германия, като при инцидента са ранени 34 души, двама от които сериозно, предаде германска медия, цитирана от Асошиейтед прес. Едното от влакчетата е спряло твърде рязко, при което второто се е блъснало в него. Инцидентът е станал в парк "Леголенд" в град Гюнцбург, съобщи ДПА. Три медицински хеликоптера са пристигнали на място, като на помощ са били извикани пожарни и спасителни екипи.
 
Към момента няма повече информация как се е случил инцидентът на платформата на аткрациона "Огненият дракон" (Fire Dragon), посочи говорител на увеселителния парк пред ДПА.
 
Миналата седмица жена почина при друг инцидент с влакче в увеселителния парк в град Клотен в югозападната част на страната. 57-годишната жертва падна от влакчето в движение и почина от раните си. Причината и за този инцидент все още не е известна.
 
Баварският Червен кръст, който е участвал в спасителната акция съобщи, че 15 души са били прехвърлени в болница след катастрофата.

Според уебсайта на "Леголенд" атракционът "Огненият дракон" е подходящ за деца на възраст шест и повече години, които са придружени от възрастни, и осем години и повече, когато са без придружител.

Влакчето, което е проектирано така, че да прилича на огнедишащ дракон, преминава през тъмна закрита зона, преди да излезе навън на голяма, криволичеща писта със скорост до 29 км/ч.
БТА/БГНЕС