Уорън Бъфет: Бебетата, които сега се раждат в САЩ, са най-щастливото поколение
Уорън Бъфет: Бебетата, които сега се раждат в САЩ, са най-щастливото поколение / Guliver/Getty Images

"Икономиката на САЩ е в по-добро състояние, отколкото я представят претендентите за президентския пост", заяви днес инвеститорът Уорън Бъфет, цитиран от Асошиейтед прес.

В годишното писмо до акционерите на неговия инвестиционен холдинг Berkshire Hathaway милиардерът не посочва конкретни имена на кандидати или проблеми, но подчертава, че негативната реторика за икономиката, реформата в здравеопазването и неравенството в доходите може да обезкуражи избирателите за бъдещето.

"Сега е изборна година и кандидатите не могат да спрат да говорят за проблемите на страната ни (които, разбира се, само те могат да решат)", отбелязва той.

Богатите американци станаха по-богати от всякога

"Това схващане е фундаментално погрешно - бебетата, които сега се раждат в Америка, са най-щастливото поколение в историята", подчертава Бъфет.

По думите му икономически проблеми ще продължат да съществуват, тъй като бизнесът се развива, но страната трябва да гарантира, че има солидна предпазна мрежа, за да помага на тези, които губят работата си.

Той все пак признава, че дори компании като неговата са изправени пред предизвикателства, но уверява акционерите, че Бъркшър хатауей ще успее да се приспособи, както е правила в миналото.

Писмото на Бъфет всяка година е сред най-внимателно четените документи в света на бизнеса заради успешната му кариера и умението да обяснява с прости думи сложни теми, припомня АП.

Източник: БТА