/ БГНЕС
5 души са загиналите при руска ракетна атака по украинския град Кривой рог. Това съобщи украинската Държавна служба за извънредни ситуации в Телеграм, цитирана от Укринформ. Ранените са десетки. Сред жертвите има и десетгодишно момиче.

Кривой рог Украйна разрушения
БГНЕС

Украйна и Русия съобщиха за нови цивилни жертви

При атаката са били ударени училище и жилищна сграда.

"Вече се съобщава за петима души, загинали при терористичната атака на Русия в Кривой рог, включително и десетгодишно момиче. То и майка му са живеели на осмия етаж, където сутринта е ударила ракетата. Петдесет и трима души са ранени, включително пет деца. Трима от ранените са в тежко състояние. Страната убиец ще бъде подведена под отговорност пред съда за това, което е извършила", пише украинския парламентарен комисар по правата на човека Дмитро Лубинец.

По думите му по време на спасително-издирвателната операция ударената сграда се е срутила. Възможно е под развалините да са останали затрупани още жертви. Спасителните работи продължават.
 
Ракетен удар по Харковска област е нанесен от руските сили

В издирвателно-спасителните операции участват 230 души с 57 единици техника, включително 85 спасители с 22 единици техника от Държавната служба за извънредни ситуации.

Кривой рог Украйна разрушения
БГНЕС

По предварителни данни руските сили са използвали балистични ракети, припомня Укринформ.
 

Кривой рог Украйна разрушения вертикална снимка
БГНЕС

БТА